لمینت
نوشته شده توسط : فاطمه

لمینت

لمینت دندان ( سرامیکی و  کامپوزیتی) لایه ای است همرنگ دندان ها ، که برای اصلاح رنگ و یا اصلاح طرح دندان ها استفاده می شود. این روزها این درمان یکی از رایج ترین درمان های ترمیم زیبایی دندانپزشکی به شمار می رود.

این روش یکی از روش های درمانی و زیبایی جدید است که برای رفع مشکلات ظاهری دندان و برگرداندن زیبایی لبخند بدون انجام عملیات ارتودنسی استفاده می شود. لمینت دندان برای افرادی که زمان برای انجام درمان های طولانی مدت اعم از ارتودنسی را ندارند، گزینه مناسبی است که البته هزینه آن نیز برای افراد مد نظر است. همچنین تاثیر بسیار زیادی در طرح لبخند افراد دارد که نتیجه بسیار شگفت انگیزی روی ظاهر خواهد داشت. در واقع لبخندهای هالیوودی با این روش دندان صورت می پذیرد.

لمینیت دندان برای اصلاح بی نظمی دندان در صورت خفیف بودن، بدشکلی – بدرنگی – شکستگی – ترک خوردگی – و یا کجی دندان ها و نیز برطرف کردن فاصله بین دندان ها و زیبایی دندان کاربرد دارد.

 

 

Laminate

 

 

لمینیت ها ( ونیرها ) دو نوع اند :

 

لمینت سرامیکی دندان ( روش غیر مستقیم ) :

این لمینت دندان سرامیکی از جنس سرامیک یا در اصطلاح عامیانه تر از جنس چینی هستند. دارای ظاهری زیباتر بوده، ثبات رنگ بیشتری داشته و نسبت به لمینت های کامپوزیتی مقاوم ترند. این ونیرها پس از قالب گیری در لابراتوار ساخته می شوند. هزینه ی لمینت دندان با این روش در مقایسه با روش دیگر بیشتر است.

 

 لمینت کامپوزیتی ( روش مستقیم ) :

در مقابل لمینت سرامیکی ، كامپوزيت دندان قرار دارد که نسبت به سرامیکی تراش کمتری به دندان داده می شود (و حتی در مواردی که شرایط دندانی مناسب باشد بدون تراش انجام می شود) ، میزان پایش پذیری (براق تر شدن سطح) و عبور نور کامپوزیت دندان بیشتر است و تنوع رنگ بیشتری داشته (پس می تواند کاملا همرنگ  دندان های دیگر باشند). همچنین قیمت لمینت دندان با این روش ارزان تر از روش دیگر است.

Laminate

چه کسانی کاندید لمینت دندان هستند؟

  • اگر لبه ی دندان فرد شکسته شده یا اثرات ترک خوردگی در آن مشاهده می شود لمينت دندان می تواند درمان مناسبی باشد.
  • برای فرم بخشیدن و یک دست کردن دندان کسانی که به هم ریختگی های دندانی دارند یعنی فاصله ی بین دندان های آن ها زیاد است یا موقعیت دندان آنها بد است و فرو رفتگی یا برآمدگی در آن ها وجود دارد.
  • کسانی که دندان های بد رنگ دارند. این تغییر رنگ که ممکن است ناشی از کشیدن سیگار، مصرف مواد غذایی، نوشیدن قهوه زیاد و ضرب دیدگی دندان یا عصب کشی ناقص باشد.
  • اصلاح طرح لبخند بر حسب درخواست مراجعه کننده.
  • همچنین برای انجام اصلاحات جزئی ترتیب دندان های جلو و منظم کردن آن ها این روش کارا  است.

 

 

لمینت دندان برای چه کسانی مناسب نیست؟

  • کسانی که سایش مینای دندان شدیدی دارند و بافت مینای دندان آنها کافی نیست. برای این گونه افراد معمولا به جای لمینت کردن دندان مجبور به استفاده از انواع روکش دندان هستیم.
  • افرادی که دندان قروچه دارند، این عادت باعث شکستگی لمينت دندان شده و به مرور به آن آسیب می رساند.
  • کسانی که پوسیدگی های وسیع روی دندان هایشان دارند. در این صورت انجام لمینت سرامیکی دندان و کامپوزیت دندان برای این افراد به بعد از برطرف کردن پوسیدگی یا عفون لثه هایشان موکول می شود.

 

عوارض و معایب لمینت سرامیکی و کامپوزیت دندان:

 

معایب کامپوزیت دندان چیست؟

احتمال تغییر رنگ بیشتر ، شفافیت کمتر (کمی مصنوعی تر از سرامیکی) است.

 

عوارض کامپوزیت دندان چیست؟

احتمال التهاب لثه به علت تجمع پلاک دندانی در صورت عدم رعایت بهداشت دهان می باشد.

 

تراش دندان ها در طی درمان:

برای انجام لمینیت سرامیکی دندان حدود نیم میلی میتر از دندان تراش داده می شود ولی برای انجام لمینت کامپوزیتی با کامپوزیت دندان ،  اگر شرایط دندانی فرد اجازه دهد می توان آن را  بدون تراش انجام داد. البته حجم این تراش خیلی جزئی تر از تراش مورد نیاز برای قرار دادن روکش روی دندان های فرد است.

 

 

Laminateلمینت

حساسیت دندان لمینت شده بعد از درمان:

پس از انجام لمینت دندان ، همانند سایر ترمیم ها ، در ابتدا  حساسیت هنگام مصرف مواد غذایی خیلی گرم و یا خیلی سرد مشاهده می شود. ولی بعد از مدت زمان کوتاهی این حساسیت از بین می رود.

 

شکستگی دندان لمینت شده:

نقش فرد در افزایش عمر این درمان بسیار مهم است. همچنین با رعایت اصول اولیه انتخاب ، احتمال شکستگی لمینیت به شدت کاهش می یابد ولی از بین نمی برد. درصورتی که لمینت سرامیکی یا كامپوزيت دندان دچار لب پریدگی یا شکستگی شود امکان ترمیم و اصلاح مجدد آن با کامپوزیت دندان وجود دارد.

 

 

تغییر رنگ لبه ای لمینت دندان به چه علت است؟

تغییر رنگ لبه ای آن با گذشت زمان ، بسیار بستگی به مواد رنگی مصرف شده توسط فرد دارد. مثلا چایی، قهوه ، کشدن سیگار، و قلیان به به مرور زمان باعث تغییر رنگ دادن لبه های دندان می شود. می توان با کم کردن مصرف این مواد رنگی از تغییر رنگ آن پیشگیری کرد. این تغییر رنگ یا رنگ پذیری در درمان لمینت سرامیکی دندان کمتر از كامپوزيت دندان است. همچنین جنس لمينت سرامیکی و کامپوزیت دندان استفاده شده برای درمان و میزان مرغوبیت آن ها در این رنگ پذیری تاثیر دارد. مواد مرغوب تر دیرتر تغییر رنگ می دهند.

 

مراقبت های بعد از لمینت دندان چیست؟

پس از انجام درمان، فرد باید بهداشت دهانی و رسیدگی به دندان های خود را بیش از پیش جدی بگیرد. همچنین استفاده نامناسب و زیاد از دهان شویه های حاوی فلوراید می تواند روی لمینت دندان تاثیر بگذارد. پیشنهاد ما این است قبل از استفاده از دهانشویه با دندانپزشک خود مشاوره لازم را انجام دهید تا ایشان راهنمایی های لازم را انجام دهند.

 

طول عمر کامپوزیت دندان چقدر است؟

طول عمر کامپوزیت دندان رابطه مستقیم با رعایت بهداشت دهان و همچنین مراقبت های فردی دارد. ترک کردن برخی از عادت های غذایی مثل گاز زدن غذاهای سفت و ته دیگ، جویدن یخ و … طول عمر درمان را افزایش می دهد. البته اگر كامپوزيت دندان دچار لب پریدگی یا شکستگی شود امکان ترمیم آن وجود دارد.

 

Laminate

 

اولین سوال بعد از تصمیم گیری برای انجام لمینت این است که هزینه آن  چقدر است؟ علاوه بر آن علت تفاوت قیمت کامپوزیت دندان و قیمت لمینت دندان در مطب های گوناگون چیست؟ برای پاسخ به سوالاتی از قبیل این که هزینه لمینیت دندان چیست و یا قیمت کامپوزیت دندان های جلو ، باید گفت بر اساس تعرفه قیمت لمینت دندان بستگی به نوع آن (لمینت سرامیکی یا کامپوزیت دندان) ، زمان صرف شده و منطقه دارد.

حتما قبل از این که طراحی لبخندتان را به دندانپزشکی بسپارید، نمونه کارهای طراحی لبخند او را ببینید. تجربه و دقت ، بعد از انتخاب مواد ، در کیفیت و زیبایی نهایی کار شما بسیار مهم و موثر است.

منبع:http://drfooladgar.ir/%D9%84%D9%85%DB%8C%D9%86%D8%AA/

 

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

واردشده به عنوان ebadi. بیرون رفتن؟

 




:: بازدید از این مطلب : 10
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 1 آبان 1397 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: